Fällor som man bör undvika när man köper ny bil

Hej alla grymma läsare!

I helgen hjälpte jag en polare att köpa ny bil och jag märkte att han snabbt trillade i flera av de allra vanligaste fällorna. Det var tur att jag var med honom, annars hade han åkt hem med helt fel modell för honom och familjen. Därför tänkte jag att det kunde vara kul och informativt att läsa om några av de vanligaste fällorna som man oftast trillar i när man köper ny bil. Bloggen ska ju som sagt också vara nyttig och lärorik för er läsare. Nedan följer de två vanligaste fällorna.

Årsmodell

Att köpa en ny bil, innebär ju att man köper precis som det låter – en ny bil. Men man bör känna till att det är skillnad på en bil som inte rullat någon kilometer alls och en ny bil som är av en utgående modell. På hösten är detta vanligt förekommande eftersom nya modeller skall lanseras. Köper man en ny bil, men som kommer bli en gammal modell då en nylansering strax sker, kommer värdet av bilen minska riktigt fort. Om man inte ska köpa utan leasa en modell är detta tips extra viktigt. Man bör alltid leasa den absolut senaste modellen med den senaste tekniken. Annars blir avtalet ganska dyrt.

Garanti och service

Vad man får för villkor när det gäller garanti kan skilja markant mellan olika bilmärken. Allt från hur många år bilen har en garanti till hur bilen måste servas under garantitiden kan vara väldigt specifikt och kostsamt. Köper man en bil som har en mycket lång garantitid och dyra villkor kan det i slutändan bli riktigt kostsamt för dig som ägare av bilen. Men samtidigt om man köper en bil med kort garantitid och den helt plötsligt börjar få problem, kan det också bli en dyr historia. Ha därför koll på vilka villkor som gäller.