Ingen bräda för mig idag

Hej alla glada läsare!

Hur har eran lördag varit? Min har varit regnig, vilket inneburit att jag stannat hemma. Hade egentligen spikat med grabbarna att mötas upp vid stans nya skateboardbana, men vi får ta det en annan dag. Skateboarding och regn är inte den bästa kombinationen. Men jag har helt enkelt tagit det lugnt hemma och läst lite tidningar inom ämnet. Nu tänkte jag dela med mig av intresant information om skateboarding. Trevlig läsning!

Sporten skateboarding härstammar från Kalifornien där surfarna inte hade några vågor att surfa på. När vintern infann sig i Kalifornien och alla pooler var tomma såg man en möjlighet att börja surfa vertikalt i alla pooler. Det liknade rörelsen som en våg har, vilket gjorde det hela ännu mer intressant. Innan man kom fram till hjulet som används idag på brädan så använde man järnhjul, vilket var mycket svårt att manövrera. Det var först när de moderna hjulen lanserades som sporten tog fart även utanför surf-gänget.

När trycket av skateboardåkare ökade under 70-talet började man skapa parker som passade sig bättre för sporten. Men det skedde fortfarande en hel del olyckor och sporten kom att ses som något farligt och förbjudet. Skateboarding associerades med New Wave och Punk på 70-talet, och ansågs därför mer och mer som en sport för rebeller. Jag visste att sporten alltid haft en stämpel av att vara farlig, men hade ingen aning om att man ansågs vara en rebell om man tog sig fram på en bräda.

Idag är skateboarding en mycket vanligt förekommande sport och hobby runt om i världen. Det finns flera turneringar och flera idrottare har blivit miljonärer på sina kunskaper. Mitt mål är kanske inte att bli världens bästa åkare, men det hade varit kul att delta i en turnering och våga satsa lite mer på allvar. Kanske är det dags att skriva in sig på någon turnering…

Vad säger ni läsare? Ska jag våga satsa?