Skateboarding är bra för både kropp och själ

Jag tyckte alltid att det var svårt att upprätthålla en viss träningsrutin, hatade att gå till gymmet och löpning var inte alls min grej. Men jag lyckades övervinna detta när jag satte igång med skateboarding, främst eftersom sporten inte kräver så stor fysisk styrka från början. Att genomföra någon träning är alltid bra för hälsan, men att träna inom något som man dessutom tycker är extremt kul är ännu bättre, eller hur? Och detta är exakt vad åkare gör – de tränar fysiskt, samtidigt som sporten är rolig! Detta är ett bra alternativ för dem som vill överge sin stillasittande livsstil och anta en hälsosammare.

Dessutom är skateboarding universell, den kan praktiseras på flera platser och av människor av alla genrer och åldrar. Är man nybörjare så kan det såklart vara klokt att börja med en tränare, så att man inte råkar ut för någon olycka.

När musklerna stärks så stärks också lederna. I detta fall är den huvudsakliga fördelen med att ha starka leder för att kunna undvika skador och viss smärta som uppkommer med tiden. Därför kan alla som bestämmer sig för att praktisera skateboarding ha friska ben, leder och ledband livet ut! Eftersom skateboarding ökar och reglerar hjärtfrekvensen så kommer hela kroppen att må bättre. När hjärt-kärlsystemet förbättras så kommer hela kroppen att få mer syre på ett mycket mer hälsosamt sätt.

En annan stor fördel är mitt humör, som också blir garanterat bättre när jag tagit mig en runda på brädan. Skateboarding kan förbättra humöret av två skäl: För det första, aeroba övningar är ett bra sätt för att öka produktion av serotonin och endorfiner – de hormoner som ger glädje och välbefinnande. För det andra så är det helt enkelt kul att träna på sina trix och sin balans på brädan.

Vad tycker ni läsare? Kan skateboarding vara något för er?