Skateboardparker – mina favoriter

Tjena gänget!

Vad har ni för er nu när regnet öser ner? När jag inte kan befinna mig på brädan på grund av det tråkiga regnet då brukar jag drömma mig bort till de olika skateboardparker som finns runt om i världen. Tänkte lista några av mina favoriter för er i det här inlägget.

1. Black Pearl Skatepark, Caymanöarna

Black Pearl hittar man på de vackra Caymanöarna och är den största utomhus skateparken gjord av betong. Den är cirka 4 830 kvadratmeter och det finns banor för alla åkare, från nybörjare till avancerade åkare. Om man tar sig dit men vill göra något mer än bara åka på sin bräda då kommer man att kunna ha roligt i världens största vågpool, som ligger i närheten och producerar vågor på 3,35 m – perfekt för surfing.

2. Skatepark i Marseille, Frankrike

Detta är den största skateparken i Frankrike och lockar folk från hela Europa. Alla banor är täckta med graffiti och parken är av de mest varierade alternativen inom skateboard världen. Ramperna och hindrena är mycket varierande och erbjuder en annan upplevelse än vad du skulle hitta i vanlig utomhuspark. Stilen på hela området är mycket unik.

3. Skatepark SMP, Shanghai, Kina

Det är ett gigantiskt utomhus komplex med 4.174 kvadratmeter och är den största kinesiska skateparken. Varje år arrangerar SMP en internationell skateboardtävling som kallas “The Showdown”. Precis som några andra parker erbjuder den här också något för dem som inte bara vill syssla med skateboarding: det finns ett område på hela 1,142 kvadratmeter för de som bara vill koppla av.

4. SkateLab, Atlantic Beach, Florida

Detta område är en blandning av ett inomhus och utomhus komplex, och har en otrolig mängd hinder, räcken och ramper. Till skillnad från vanliga utomhusbanor kommer regnet inte i vägen, eftersom när det regnar kan man skejta på det täckta området som är lika mångsidigt som utsidan.

Ska vi ta oss en runda kanske?